sammenplantning-udendoers

Udendørs jul

sammenplantning-udendoers
Jeg elsker julen! Hyggen, lysene, nisserne, æbleskiverne etc.

Det bedste er at sidde indenfor og med et tæppe og drikke en kop varm te (eller kakao), mens det regner og rusker udenfor. Når det er sagt, så synes jeg stadig man huske den udendørs jul med julekæder på træerne - helst så de kan ses indefra, havenisserne og vintersammenplantninger. Det skaber en helhed, at der både er jul inde og ude.

Der er flere planter man kan bruge til sine udendørs julepotter og som kan klare kulden og frosten (til en hvis grad). I år har jeg brugt hvide lyng, hyacinter, mos og grene fra skoven, vindhekse, thuja, græs samt nogle mørke kugler på spyd. Der er kommet lidt røde grene i - både for at gøre den lidt julet, men også for at thujaen ikke skal bære lyskæden alene.

Min huskeregel når jeg laver sammenplantninger er, at der gerne skal være noget højt (det kan være et lille opstammet oliventræ i sommerhalvåret og måske som her en thuja eller et lille cedertræ om vinteren), nogle små planter til at fylde lidt i jorden og et lille åbent sted, evt. med lidt sand, sten eller som her lidt mos og pyntebark.

Den lille havenisse købte jeg da vi i 2014 flyttede fra vores lejlighed i København til et hus i Jylland. Jeg tænkte at det hørte sig vel til når man flyttede i hus 🙂 Den har i hvert fald taget imod os og vores gæster hver dag i december siden...

Følg Home By MK på Instagram

Følg Home By MK på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *