fleece1 2

Tæppe i fleece – DIY

I mit sidste indlæg lovede jeg at vise hvordan man kan lave et større tæppe til billige penge. For er man studerende eller vil man bare gerne have et moderne tæppe uden at skulle tømme pengepungen, kommer her en alternativ og noget billigere måde, hvorpå man kan lave sit eget tæppe.

Ved denne metode laves tæppet af strimler af fleecetæpper i stedet for uldgarn / chunky wool. Tæppet ser stadig cool ud og bliver super blødt, så det er helt klart et godt alternativt.

Man skal bruge flg.:

  • 5-10 fleecetæpper (alt efter hvilken størrelse man ønsker)
  • en saks
  • en linial
  • en symaskine eller nål og tråd

Jeg købte 5 fleecetæpper til 10 kr. stykket på tilbud i Jysk. Tæpperne kan også købes billigt i eksempelvis Bilka og IKEA.
5 fleecetæpper giver et strikket tæppe på omkring 60 x 120 cm.

Skærmbillede 2017-10-06 kl. 10.35.10

STEP 1 og 2: Mål ud og klip fleecetæpperne i strimler.

Det gøres nemmest ved at folde fleecetæppet på midten. Mål op så strimlerne har den ønskede bredde. Det er en god idé lige at måle hele tæppets bredde, inden man går i gang med at klippe, for så kan man dividere op og finde en passende bredde på strimlerne.
Jeg valgte at lave hver strimmel 9 cm, da det gik op i fleecetæppets bredde og mindst muligt dermed ville gå til spilde 🙂

STEP 3: Sy enderne sammen

Når man så har klippet en masse strimler, skal de syes sammen i enderne til én lang strimmel. Det gøres naturligvis hurtigst og nemmest på en symaskine. Jeg har arvet min mormors, som fungerer fint til den smule jeg skal bruge den til.
Har man ikke adgang til en symaskine (og tid nok), kan man også sagtens sy det hånden.

TIP: Sørg for ikke at starte med at lave løkkerne for små, for så kan det være vanskeligt at få det færdige tæppe til at se symmetrisk ud.

fleece7 2

Når alle enderne er syet sammen, er fremgangsmåden den samme som vist i det tidligere indlæg om hvordan man kan lave et TÆPPE I CHUNKY WOOL

Du kan altid tilføje flere strimler i længden undervejs, men bredden af tæppet bestemmer du i første række.

fleece1 2

Man skal være opmærksom på at der er noget mere arbejde forbundet med at lave et tæppe på denne metode. Tilgengæld kan man altså spare en del penge, hvis man gider bruge den ekstra tid det tager at måle, klippe og sy.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *