Lysestager til økolys1 2

Miljøvenlig hygge med olielys – DIY

Der er nu ikke noget som levende lys, når det begynder at blive mere mørkt i vejret. Desværre er almindelige stearinlys jo ikke super godt for indeklimaet – plus, at det laver mørke plamager af sod på de hvide vægge.

Et alternativ har i de seneste år været de såkaldte batteridrevet LED-stearinlys. Med dette produkt kan man få en hyggelig belysning uden soden, de giftige partikler og røgen. Men… det er jo altså bare ikke helt det samme som levende lys.

Økolys 2

Med de vegetabilske olielys er det muligt både at få den levende flamme og at bibeholde et sundere indeklima med mindre lugt og røg, end ved almindelige stearinlys.

De vegetabilske lys kan købes i de fleste større supermarkeder. Løvbjerg og Bilka har dem til 10 kr. stk.

De lys jeg har købt hedder Nordic light og er fremstillet af miljøvenlig, vegetabilsk olie, der gør at det soder og forurener mindre.
Den miljøvenlige olie afgiver 93% færre sodpartikler end kravene til Svanemærkede lys og har en brændetid på omkring 42 timer.

Der er en del forskellige mærker af de miljøvenlige olielys, men endnu ikke det helt store udvalg af smarte stager, der passer til.
Så ja, jeg har lavet mine egne 🙂

Lysestager til økolys1 2

Jeg havde et par blålige glas stående, som i tidernes morgen blev købt i Søstrene Grene til småpenge. Man kan vist stadig få disse glas i forskellige farver, men andre glasstager kan også sagtens bruges.

Den sorte lædersnor kan købes i STOF2000, ligesom træperlerne.

Der er masser af muligheder for at dekorere glassene med både snore, bånd, små grene, perler osv. Man kan evt. sætte en lille gren af fyr eller gran i her til jul, sammen med et julebånd. Et godt råd er dog at “keep it simpel”, da man hurtig kan komme til at overpynte.
Men prøv dig frem og se hvad der falder i netop din smag.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *